Parhaat verkkosivun rakennusohjelmat

Kotisivujen luominen on tänä päivänä yksinkertaista, sillä markkinoille on tullut paljon helppokäyttöisiä verkkosivujen rakennusohjelmia joita kuka tahansa voi oppia käyttämään. Enää ei tarvitse osata koodata eri koodauskielillä luodakseen vaikuttavan näköiset verkkosivut. Tässä listaamme arvioiden mukaan parhaat verkkosivun rakennusohjelmat jotta voit löytää juuri sinulle sopivan työkalun.

WIX

Wix on erittäin suosittu verkkosivuston rakentaja, sillä se on niin sanottu ‘blank canvas editor’, joka tarkoittaa, että voit vetää minkä tahansa elementin, mihin tahansa kohtaan verkkosivustollasi. Sinulla on siis vapaat kädet eikä rajoituksia ole samalla tavalla, kuin muissa ohjelmissa. Blank canvas editorit voivat olla monimutkaisia ja sekavia, mutta Wix ei ole. Se on paras, jota olen kokeillut. Wixistä löytyy myös lukematon määrä valmiita pohjia, joista voi ottaa mallia ja joita voi myös vapaasti muokata oman näköisekseen. Mallit löytyvät eri kategorioissa, jolloin voi etsiä omaa liiketoimintaan soveltuvan mallin ja käyttää sitä. Esimerkiksi suunnittelijoiden mallisivustoissa on paljon tilaa kuville ja niin edespäin.

WIX

Squarespace

Squarespace on toinen suosiota kerännyt ohjelma, sillä se on uskomattoman hyvin suunniteltu ohjelma. On selvää että tämän ohjelman takana on huomaavainen tiimi, joka on harkinnut kaikkia sivuston yksityiskohtia tarkkaan. Tämä on erittäin käyttäjäystävällinen ohjelma. Valmiit teemat ovat tuoreita, ajankohtaisia ja minimalistisia. Squarespace sanotaan olevan standardi alalla. Esimerkki Squarespacen yksityiskohtien huomioimisesta on kuvankäsittely. Jotta kuvat näkyisivät täydellisesti verkossa, ne on leikattava neliöiksi. Useimmat sivuston rakentajat leikkaavat kuvan keskiön ympäriltä ja jättävät sen siihen, mutta Squarespace menee askeleen pidemmälle. He antavat sinun määrittää, mistä kohtaa kuvaa leikataan, jotta saat haluamasi lopputuloksen

Weebly

Weebly on erittäin helppokäyttöinen – suosittelen sitä kaikille, joka ei tunne itseään kovin taidokkaaksi tekniikan parissa. Mikä hämmästyttää Weeblyssä on se, että se on myös yksi joustavimmista sivuston rakentajista. Moni verkkosivujen rakennusohjelma ei pysty olemaan sekä joustava että helppokäyttöinen samaan aikaan. Sivut rakennetaan pudottamalla elementtejä (tekstiä, kuvia, karttoja jne,) sivun runkoon. Tämän jälkeen elementit voidaan vetää haluamaansa paikkaan ja järjestää uudelleen sarakkeisiin ja riveihin. Jokainen elementti sisältää runsaasti räätälöintivaihtoehtoja – esimerkiksi karttaelementti sisältää käteviä vaihtoehtoja merkkien ohjaamiseen, zoomauksen säätämiseen ja pituus- ja leveysasteiden asettamiseen.

Voog

Voog on paras monikielisten sivustojen rakentaja, vaikkakaan he eivät mainosta sitä erikseen. Heillä on käytännöllinen järjestelmä, jonka avulla voit luoda sivut kätevästi haluamillesi eri kielille, johon vierailijat pääsevät käsiksi valitsemalla toisen kielen yläpalkista. Voog on niukka ja enimmäkseen helppokäyttöinen. Näytön alaosassa on vaakasuora palkki, joka kattaa useimmat toiminnot. Kaikki muut toiminnot ovat pienissä napeissa, jotka on upotettu verkkosivustoosi. Sivut rakennetaan vetämällä ja pudottamalla elementtejä sivullesi.

Strikingly

Yhden sivun nettisivut koostuvat vain yhdestä sivusta, jossa navigoidaan vierittämällä alas ja ylös. Näissä sivustoissa ei ole välisivuja vain kaikki informaatio on samalla sivulla. Nykyään yksisivuiset nettisivut ovat erittäin trendikkäitä ja niitä suositellaan monelle yritykselle ja freelancerille. Ajatus on, että kukaan ei vietä verkkosivuilla muutamaa minuuttia pidempään, joten kaikki tarpeellinen informaatio pitäisi olla helposti ja nopeasti löydettävissä. Mielenkiintoisinta on, että useimmissa ohjelmissa yksi sivuisen luominen on yllättävän hankalaa, Strikingly on erilainen. Sen intuitiivinen  leikkauseditori sopii erinomaisesti yhden sivun verkkosivujen luomiseen.

 

Strikingly

WordPress.com

WordPress.com ei ole WordPress – tai ei ainakaan sitä, mitä useimmat ihmiset ajattelevat kuullessaan sanan WordPress. Useimmat ihmiset tietävät, että WordPress on WordPress.org, suosittu avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS). Vaikka WordPress.com on rakennettu WordPress.orgin avulla, se ei ole sama asia. Toisin kuin useimmat sivuston rakentajat, WordPress.com ei toimi visuaalisella vedä ja pudota menetelmällä. Sen sijaan se on muotopohjainen editori, joka erottaa sivun sisällön sen muotoilusta. Tämän menetelmän haittapuoli on se, että sivuja ei suunnitella kontekstissa.

 

WordPress.com