Usein kysytyt kysymykset verkkosivujen rakennusohjelmista – osa 1

Verkkosivuja luodessa monet turvautuvat verkkosivujen rakennusohjelmiin, sillä ne ovat helppokäyttöisiä ja joustavia ja niillä voi nopeasti luoda itselle sopivat verkkosivut. Markkinoilla on kuitenkin lukematon määrä näitä ohjelmia ja joskus on vaikea tietää, mikä niistä sopisi parhaiten luomaan juuri sellaiset sivut, kuin mitä tarvitset. Tässä artikkelisarjassa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin mitä tulee verkkosivujen rakennusohjelmiin. Toivottavasti näiden avulla löydät parhaan ohjelman sinun tarpeisiisi.

 

Mikä ohjelma on paras yksinkertaisten sivujen luomiseen?

 

Jos haluat rakentaa nopeasti yksinkertaisen verkkosivuston, ehdotan kahta vaihtoehtoa: rakenna yhden sivun verkkosivusto tai käytä Landing Page rakentajaa. Yhden sivun verkkosivuista on tullut erittäin suosittuja. Ne ovat pitkiä verkkosivustoja, joita navigoidaan vierittämällä ylös ja alas sen sijaan, että klikataan linkkejä jotka avaavat erillisiä sivuja tai välilehtiä. Lyhyesti sanottuna yhden sivun nettisivuissa aloitussivu pitää sisällään koko sivuston sisällön. Yhden sivun verkkosivuilla sinun on rajoitettava sisältöä, niin, että sivut pysyvät selkeinä ja yksinkertaisina. Et varmasti halua sivujen olevan tupaten täynnä informaatiota ja vierailijat polttavat käpynsä kun eivät löydä tarvitsemaansa tietoa nopeasti ja helposti. Kävijät eivät halua lukea kirjaa kun käyvät nettisivuillasi. Sen sijaan kävijät haluavat nopean pääsyn selkeisiin tietoihin. Strikingly on paras yhden sivun verkkosivun luomisohjelma. Se on erinomainen. Carrd on ilmeisesti myös hyvä vaihtoehto pienten sivustojen luomiseen. Voit rakentaa yhden sivun verkkosivut myös muissa ohjelmissa, kuten Wixissä, mutta käyttöjärjestelmä Strikinglyssä on paljon yksinkertaisempi, sillä se on suunniteltu ainoastaan yhden sivun verkkosivujen luomiseen. Landing Pageit ovat sivuja, jotka on suunniteltu tuottamaan johtimia, kuten uutiskirjeiden rekisteröinteihin, sovellusten latauksiin, myyntiin, tilauksiin ja muihin. Yritykset käyttävät usein Landing Page rakentajia markkinointityökaluna tai keinona luoda kiinnostusta yritykseen ennen kuin lopullinen, isompi verkkosivusto julkaistaan. Tämä menetelmä sopii myös jos verkkosivuja luodaan tietylle projektille, joka on ajankohtainen vain tietyn ajan. Suosittuja Landing Page rakennusohjelmia on noin 10 – 15 kappaletta, joista voit valita itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Mikä ohjelma on paras yksinkertaisten sivujen luomiseen?

 

Millä sivuston rakentajaohjelmalla on paras maksuton versio?

 

Six on hyvä niille, jotka tarvitsevat paljon vapautta nettisivujensa luomisessa, mutta heidän ilmaisessa versiossa on paljon parantamisen varaa. Ilmaisessa versiossa sivuillasi on kaksi melko häiritsevää mainosta, jotka liikkuvat sivustolla skrollauksen mukana. Tämän lisäksi saat erittäin huonon nettisivu domainin joka voi näyttää tältä: steve1028.wixsite.com/yoursite, jossa yoursite -kohta on ainoa osa, jota voit hallita. XPRS ei laita verkkosivuillesi yhtään mainosta, mutta sen haittapuoli on että saamasi domain on järkyttävän pitkä ja monimutkainen, etkä voi muokata sitä millään. Strikinglyssä mainos on melko pieni ja tulee sivullesi vasta puoliväliin sivustoa skrollatessa, joten se on melko hyvä ilmainen verkkosivuston rakentaja. Weebly on toinen toimiva ratkaisu. Weeblyn ilmaisessa versiossa ainoa mainos on sivun alatunnisteessa, joten se näkyy vasta aivan sivun lopussa, joka on hyvä. Ucraft on ainoa verkkosivuston rakennusohjelma joka antaa sinun luoda oma domain nimesi myös ilmaisessa versiossa. Heidänkin ilmaispaketissa sivustollesi tulee pieni mainos, joka vierii sivuston mukana, mutta se on monia muita verkkosivuja huomaamattomampi. Jos harkitset muita verkkosivun rakentajien ilmaispaketteja, kannattaa tarkistaa nämä kolme asiaa: Mainokset – sisältääkö sivuston rakentaja mainoksen ilmaisiin verkkosivuihin? Miten iso se on ja miten se sijoittuu sivuillesi? Verkkotunniste, eli verkkosivujesi nimi. Hyvin harvat ohjelmat antavat sinun lisätä mukautetun verkkotunnuksen ilmaisiin sivustoihin, itse asiassa Ucraft on ainoa ohjelma, joka edelleen salli tämän. Joillain sivustoilla ilmaisiin verkkosivuihin saa vain pitkiä ja monimutkaisia verkkotunnisteita, joka on turhauttavaa. Yleensä maksullisissa versioissa nämä ohjelmat antavat sinun lisätä oman tunnisteesi. Pidä myös mielessä ilmaisten sivustojen rajoitukset. Ovatko kaikki ominaisuudet käytettävissä? Onko esimerkiksi verkkokauppa mahdollisuus käytettävissä ilmaisissa paketeissa? Entä mobiilinäkymä? Pääsetkö muokkaamaan sitä? Kuinka joustava verkkosivun luomisohjelma on ja mitä ominaisuuksia se antaa käyttöösi ilmaiseksi?


Millä sivuston rakentajaohjelmalla on paras maksuton versio?