Usein kysytyt kysymykset verkkosivujen rakennusohjelmista – osa 2

Tässä artikkelisarjassa pyrimme vastaamaan mahdollisimman kattavasti usein kysyttyihin kysymyksiin verkkosivujen luomisohjelmista, jotta voit tehdä tietoisen valinnan mitä ohjelmaa käyttää ja mitkä ohjelmat sisältää juuri sinun tarpeisiisi soveltuvia ominaisuuksia. Edellisessä osassa puhuimme parhaista ja yksinkertaisimmista verkkosivujen rakennusohjelmista sekä selvitimme, millä palveluntarjoajilla on paras maksuton versio saatavilla. Tässä osassa sukellamme syvemmälle maksupuoleen ja tarkastelemme eri palveluntarjoajien hinnoittelua sekä vastaamme kysymyksiin mikä luomiohjelma on paras tietyn tyyppisten sivujen luomiseen eri tarkoituksiin.

Mikä nettisivujen luomisohjelma on halvin?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä helppoa vastausta, vaan vastaus riippuu siitä, mitä nettisivuillasi vaadit, mitä palveluita tarvitset sekä tietenkin tähän liittyy hintalaatu suhteen arvioiminen. Lähes kaikki verkkosivujen luomisohjelmat tarjoavat ilmaisen version, mutta halutessasi oman domainin ja sivun ilman mainoksia, on sinun investoitava verkkosivuun jonkin verran joka kuukausi. Useimmilla palveluntarjoajilla on myös erilaisia paketteja, jotka sisältävät eri ominaisuuksia ja ovat eri hintaisia. Verkosta voit löytää monia sivustoja, jotka vertaavat verkkosivun luomisohjelmia toisiinsa niin hinnan kuin laadun puolesta. Nämä antavat sinulle hyvän kuvan siitä, mikä ohjelma tarjoaa sinulle parhaimman hintalaatu suhteen. Muista tarkistaa useampi sivu jotta saat kattavan yleiskuvan. Muista myös, että monella rakennusohjelmalla, kuten Wixillä, on usein tarjouksia, joita kannattaa saalistaa. Wix usein tarjoaa maksullisia pakettejaan jopa puoleen hintaan, joka on todella hyvä diili ottaen huomioon, että Wix yleensä sijoittuu korkealle laatuvertailussa. Kaikki verkkosivun luomisohjelmat eivät myöskään ole selkeitä hinnoittelussaan ja pahimmassa tapauksessa joudut maksamaan piilokuluja ja lopulliset kulut yhteensä ovat paljon suurempia kuin ensisilmäykseltä näytti. Ole siis tarkkana mitä hinta sisältää ja mitä tarvitset sen sisältävän, jotta vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä. Jotkut ominaisuudet ovat esimerkiksi edullisia yhden vuoden ajan, jonka jälkeen hinta nousee räjähdysmäisesti.

Mikä on helpoin verkkosivun rakennusohjelma?

Mikä on helpoin verkkosivun rakennusohjelma?

Suosittelen Weeblyä niille, jotka etsivät helppokäyttöistä rakennusohjelmaa. Weebly onnistuu pitämään kaiken yksinkertaisena ominaisuuksista ja laadusta karsimatta. Strikingly on toinen helppokäyttöinen verkkosivujen luomisohjelma, joka on paras, jos haluat luoda yhden sivun verkkosivut. Snappages ja uKit ansaitsevat myös maininnan. Molemmat ovat hyvin yksinkertaisia käyttää mutta kenties liian vähäisiä. Wix ja Squarespace sijoitan korkealle listalla parhaista palveluntarjoajista, mutta ne eivät välttämättä ole kaikista helppokäyttöisimpiä ohjelmia. Molemmissa on nähtävä hieman enemmän vaivaa kuin Weeblyssä.

Mitä verkkosivun luomisohjelma sopisi parhaiten podcasteille?

Squarespace on ainoa verkkosivujen rakennusohjelma, joka antaa sinun jakaa podcastin. Tämä tarvitaan jos haluat lähettää Podcastisi iTunesiin. On olemassa kolmannen osapuolen podcast-yrityksiä, kuten Podomatic, jotka yhdistyvät nettisivujen luomisohjelmien, kuten Weeblyn, kanssa.

Mikä rakennusohjelma antaa luoda omia teemoja?

 Useimmat verkkosivujen rakennusohjelmat vaativat sinua valitsemaan valmiin teeman – mutta muutama antaa sinun suunnitella omasi tyhjästä. Näitä ovat muun muassa: Wix, DudaOne, Craft, Webstarts, Adobe Muse, Moonfruit ja Website builder. Näistä vaihtoehdoista suosittelen ehdottomasti Wixiä, sillä se on erinomainen ohjelma, joka sallii sinun muokata sivujasi erittäin vapaasti. Se voi tuntua hieman monimutkaiselta aluksi koska se tarjoaa niin paljon vaihtoehtoja – mutta se on juuri, mitä tarvitset, kun haluat suunnitella omat verkkosivusi tyhjästä. Halutessasi voit tarkastella myös front-end suunnittelutyökaluja, kuten Webflow, Pagecloud ja Froont. Nämä ovat perus sivunluomisohjelmia hienostuneempia, mutta todella tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit suunnitella verkkosivuston tyhjästä ilman koodausta.

Mikä rakennusohjelma antaa luoda omia teemoja?

Mikä on paras ohjelma monikielisten sivustojen luomiseen?

Voog tukee parhaiten monilla kielillä toimivia verkkosivustoja, vaikkeivät he mainostakaan tätä ominaisuutta kovin selkeästi. Yksinkertaisuudessaan Voog-sivuilla, joilla on useita kieliä, on lippukuvakkeita, joista käyttäjä voi vaihtaa verkkosivuston kieltä. Jokainen kieli edustaa täysin eri versiota verkkosivustosta. Automaattisia tietokoneen tekstinkäännöksiä ei ole olemassa, eikä tekstin kääntäminen olekaan niin helppoa. Sinun tulee manuaalisesti kirjoittaa jokaisen kielen käännökset itse. Tämä ominaisuus Voogissa on joillekin erittäin tärkeä, sillä joissain kaksikielisissä paikoissa, kuten esimerkiksi Kanadassa, monikieliset verkkosivut ovat pakollisia isoilla organisaatioilla.