Usein kysytyt kysymykset verkkosivujen rakennusohjelmista – osa 3

Verkkosivujen luomisohjelmat ovat nyt valtavan suosittuja ja palveluntarjoajia ilmestyy markkinoille kuin sieniä sateella. Kun tarjontaa on paljon, on vaikea tietää, mikä ohjelmista on laadukkain, helppokäyttöisin tai sopisi juuri sinun tarpeillesi ja budjettiisi parhaiten. Tämän takia olemme koonneet tähän artikkelisarjaan listan usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastanneet niihin, jotta valinnan tekeminen olisi sinulle helpompaa.

Mikä on paras ohjelma verkkokaupan luomiseen?

Jos olet rakentamassa puhdasta verkkokauppasivustoa, luultavasti kannattaa harkita kaupankäynnin rakentajaohjelmaa, kuten Shopifyia, eikä verkkosivuston rakentajaa. Kaupan rakentajat keskittyvät verkkokauppaan, joten heillä on tyypillisesti kehittyneempiä ja monipuolisempia verkkokauppajärjestelmiä. Shopify on valtavasti muita palveluntarjoajia edellä ja ehdottomasti paras vaihtoehto verkkokaupan luomiseen. Tämä ei tarkoita sitä, ettetkö voisi luoda verkkokauppaa myös verkkosivun rakennusohjelmissa. Viime vuosina sivuston rakentajat, kuten Wix, Weebly ja Squarespace ovat aggressiivisesti rakentaneet voimakkaita sähköisen kaupankäynnin ominaisuuksia. Suosittelen valitsemaan yhden näistä, jos sivustosi tehtävä on toimia muutoinkin kuin vain verkkokauppana. Esimerkiksi, jos haluat sivuillesi myös blogin tai muuta sisältöä, on Wix, Weebly tai Squarespace Shopifyita parempia vaihtoehtoja.

Millä sivuston rakentajilla on iOS- ja Android-sovelluksia?

 

Netistä löytyvissä ominaisuusvertailutaulukoissa pääsee vertaamaan sivuston rakentajia ja niiden ominaisuuksia ja yleistä toimivuutta. Tässä listassa näkee myös, mitkä rakentajat tarjoavat iOS ja Android sovelluksia: Squarespacella on useampia kauniita sovelluksia: Commercen avulla voit hallita verkkokauppaasi. Blogi (iOS) voit kirjoittaa blogiviestejä ja hallinnoida blogiasi. Metrics (iOS) analysoi sivustosi. Portfolion (iOS) avulla voit hallita valokuvia ja gallerioita. Heillä on myös Android-sovellus, joka on samanlainen kuin iOS-blogi sovellus. Weeblyllä on iPhone, Android, iPad ja Apple Watch -sovellukset. Tablet- ja puhelinsovellukset ovat täysin varusteltuja, joten voit suunnitella koko sivustosi käyttämällä niitä. Tämä on mahtavaa, sillä mikään muu sivuston rakentaja ei tarjoa tätä sekä puhelimelle että tabletille. Wixilla on iOS- ja Android-sovellus, jonka avulla voit hallita verkkokauppaa, jutella kävijöiden kanssa ja hallinnoida blogiasi. Strikinglyllä on erinomainen, täysin toimiva iOS- ja Android-sovellus, joka antaa sinun muokata verkkosivustoasi, hallita verkkokaupan tilauksia, tarkastella analyysia ja paljon muuta.

Millä sivuston rakentajilla on iOS- ja Android-sovelluksia?

WordPress.comin iOS- ja Android-sovelluksilla voit tarkistaa analyysit, kirjoittaa blogiviestejä ja vastata kommentteihin. XPRSn verkkosivu kertoo, että iPhone-sovellus on ‘tulossa pian’, mutta App Storessa sellainen on jo saatavilla. Sovellus on täydellinen verkkosivustojen editori, mikä tarkoittaa, että voit lisätä tekstiä, videoita, blogiviestejä, valokuvia ja paljon muuta puhelimestasi.

Voiko sivuston rakentajalla luodun sivuston siirtää?

 

Valitettavasti et voi. Tämä on yleinen kysymys ja tunnetusti yksi sivuston rakentajaohjelmien haittapuoli. Saatat ajatella, että sivuston rakentajat eivät anna asiakkaiden viedä tai siirtää verkkosivustoaan, koska se on hyvä tapa lukita heidät asiakkaikseen, mutta tähän liittyy myös teknisiä syitä, miksi verkkosivustojen rakentajan verkkosivustoja ei voi siirtää. Moderni verkkosivusto on monimutkaisempi kuin aiemmin julkaistut sivustot. Ne eivät ole vain HTML, CSS ja Javascript koodia siirretty palvelimelle. Nämä varat optimoidaan, tallennetaan välimuistiin ja niitä käytetään eri sisältöjen jakeluverkostojen kautta (muun muassa) suorituskyvyn varmistamiseksi. Todellisuus on, että kaiken tämän erottaminen sivuston rakentajasta ja siirtäminen kolmannen osapuolen isäntään on sekavaa ja vaatii teknistä osaamista, jota useimmilla sivuston rakentajien käyttäjillä ei ole. Lisäksi jotkut ominaisuudet, kuten lomakkeet ja verkkokauppa, eivät toimisi siirron jälkeen. Jos tämä on sinulle ongelma, suosittelen, että hyppäät monimutkaisuudessa seuraavalle tasolle ja opettelet CMS:n kuten WordPressin tai fron-end suunnittelutyökalun, kuten Webflown käytön. Molemmat ovat monimutkaisempia, mutta antavat sinun viedä ja siirtää verkkosivustosi vapaasti.

Voiko sivuston rakentajalla luodun sivuston siirtää?