Vinkkejä nopeaan markkinointiin sosiaalisessa mediassa

Joskus sosiaalisen median hallinta voi tuntua raskaalta ja inspiraatio voi olla vaikea saada koottua kiinnostavan ja täsmällisen julkaisun tekemiseen.

Jos stressaat sosiaalisesta mediasta liiketoiminnassasi, olet todennäköisesti tehnyt siitä liian monimutkaista päässäsi. Älä yli ajattele. Ajattele sosiaalista mediaa brändisi digitaalisena laajennuksena, paikkana, jossa voit jakaa asioita, jotka edustavat yritystäsi ja kiehtoo asiakaskuntaasi. Ainoa, mitä tarvitset hoitamaan sosiaalista mediaa, on oikeat työkalut ja suunnitelma, jonka avulla saat asiat tehtyä pieni pala kerrallaan. Tässä vinkkejä kuinka voit helposti ja nopeasti käyttää sosiaalista mediaa yrityksesi kasvattamiseen.

Vinkkejä nopeaan markkinointiin sosiaalisessa mediassa

Älä epäröi. Koordinoi!

Arvioitu aika: 5-10 min.

Sisällön koordinointi poistaa sinulta paineen tuottaa 100% sisältösi tyhjästä. Sen lisäksi, että se on valtava ajansäästäjä,  se on myös erinomainen tapa olla yhteydessä muihin alan yrityksiin ja tarjoaa kohderyhmällesi arvokasta sisältöä eri lähteistä. Sisältökoordinointi tarkoittaa muiden käyttäjien kirjoittamia mielenkiintoista ja asiaankuuluvaa sisältöä, jonka jaat yleisösi kanssa. Tämä ei ole plagiointia niin kauan kuin tunnustat lähteen. Tämä ei tarkoita, että sinun täytyy selata internetiä mielenkiintoisen sisällön perässä koko päivää. Tähän tehtävään tarvitset vain oikeat työkalut, jotka tekevät tämän puolestasi. Käytä ohjelmia kuten Feedly tai Flipboard tekemään haut puolestasi. Tämä säästää aikaa. Nämä ohjelmat näyttävät valitsemistasi sivustoista artikkeleita siisteissä aihekategorioissa. Sinun tarvitsee vain vilkaista ne läpi ja valita, mitä artikkeleita haluat jakaa yleisösi kanssa. Pocket on toinen loistava työkalu. Oletko koskaan törmännyt artikkeliin tai päivitykseen jonka halusit jakaa, mutta sinulla ei ollut aikaa tehdä sitä heti? Pocketin avulla voit tallentaa artikkeleita, videoita tai kuvia, jotta voit jakaa URL-osoitteen myöhemmin.

Uskalla jakaa ja ajoittaa etukäteen

Arvioitu aika: 10 – 15 minuuttia

Kun olet päässyt sisällön löytämisen rytmiin, aseta aikaa kalenteriisi aikatauluttaa muutaman päivän sisällön kerrallaan. Käytä sosiaalisen median hallintatyökalua, kuten MySocialSuite -ohjelmaa, jolla voit ajoittaa sisällön jakamisen ja joka lähettää sisällön sosiaalisen median sivustoillesi, kun sinä teet jo muuta. Kopio vain sen sisällön URL-osoitteet, jotka haluat jakaa. Tämän lisäksi kannattaa laatia jotain sanottavaa jokaisesta artikkelista tavalla, joka innostaa lukioitasi napsauttamaan sitä.

Parhaat vinkit näkyä sosiaalisessa mediassa

Käytä kuvia! Kuvat auttavat julkaisusi erottumaan joukosta. Kuvat kertovat myös enemmän kuin tuhat sanaa. Hyvä kuva voi itsessään saada lukijat napsauttamaan linkkiä tai siirtymään sinun sivuillesi. Jos et ole varma mikä kokoisen kuvan tarvitset, käytä kuvakoko-oppaita varmistaaksesi, että mitat ovat oikein. Käytä Hashtag -merkkejä, sillä ne voivat lisätä viestiesi näkyvyyttä. Jos käyttäjä etsii tietyn aiheen tietoja, hashtag -merkit auttavat heitä löytämään sinun julkaiseman sisällön. Katso netistä vinkkejä siitä, mitkä hastagit ovat parhaita ja edistävät sosiaalisen median näkyvyyttäsi. Käytä sisältöä uudelleen eri kanavien kautta. Tämä on toinen tapa säästää valtavasti aikaa. Varmista vain, että räätälöit viestisi sivustokohtaisesti, ottaen huomioon sivustojen rajoitukset. Pidä tekstit lyhyinä ja suloisina vastaamaan Twitterin merkkirajoitusta, kun taas Facebookissa sinulla on tilaa esitellä tarkempia yksityiskohtia.

Harjoitus tekee mestarin

Sosiaalisen median käyttämisen aloittaminen on kuin uuden kielen oppiminen. Saatat olla hidas aluksi, mutta jos jatkat harjoittelua, huomaat, että se helpottuu ja ajan mittaan alat tehdä sitä yhä nopeammin. Suunnittele sisältöä ja aikatauluta se etukäteen ja keskity siihen, mikä toimii sinun yleisöllesi. Saatat jopa huomata, että se on hauskaa sen sijaan, että ole huolissasi siitä, milloin löydät aikaa sen tekemiseen. Jos tarvitset lisää apua rakentamaan sosiaalisen median läsnäoloasi voit hypätä Social Media Quickstarter sivustolle, josta saat askel askeleelta oppaan, miten edetä sosiaalisen median mestariksi.